Välkommen till Örebro Läns pistolskyttekrets.

Örebro Läns pistolskyttekrets är en sammanslutning av 15 skytteföreningar inom Örebro län vars verksamhet är Nationellt Pistolskytte.
Kretsen är ett underorgan till Svenska Pistolskytteförbundet.

Årsmöte 2023. 2023-03-30

Inbjudan till kretsen årsmöte 2023

Inbjudan till årsmöte

Kretsmästerskap i Luftpistol. 2022-11-26

I helgen var det kretsmästerskap i luftpistol i lufthallen på Slätten i Örebro. Det blev en helt intern tävling med bara deltagare från Örebro Pssk. Samtidigt avgjordes klubbmästerskapet i luftpistol för Örebro Pssk.
I Juniorklassen LP13 segrade Emma Kihlander.
I damklassen segrade Elisabet Magnusson.
I herrklassen segrade Jan Jorsäter före Filip Hofman och Anders Friberg Kihlander

Resultatlista

Inbjudan mörkerfälten i Örebro. 2022-10-22

Mörkerfälten går i Örebro den 5 november. Se inbjudan. Anmälan på plats tävlingsdagen mellan 18.00 och 19.00

Inbjudan

Kretsmästerskap i luftpistol. 2022-10-18

Kretsmästerskap i Luftpistol kommer gå 26/11 i lufthallen på Slätten i Örebro, vid Distriktets och Öpssks banor.
Anmälan på opssk.se senast 23/11. Efteranmälan i mån av plats på tävlingsdagen.

Inbjudan

Kretsmästerskap Fält A & Revolver. 2022-10-02

Kretsmästerskapet fält med A & Revolver lockade till 39 starter, roligt att så många kom trots att regnet hängde i luften. Kretsmästare med A-vapen blev Martin Nygren Ramsbergs PSK efter särskjutning mot Jan Stålvall Pålsboda PSK, bronset går till Peter Steen Pålsboda PSK också efter särskjutning. Kretsmästare med Revolver är Simon Jander Örebro PSSK före pappa Daniel Jander ÖPSSK och bronset till Mikael Karlén Ramsbergs PSK efter särskjutning. Grattis till medaljörerna!

Resultalista

Kretsmästerskap Springskytte. 2022-09-25

Kretsmästerskapet i Springskytte avgjordes i Ramsberg och fem springare kom till start. Örebro PSSK tog hand om alla medaljer och Guldet gick till Jan Jorsäter, Silver till Johan Anselmius en sekund före Sven-Olof Olofsson som tog Bronset. Grattis till medaljörerna.

Resultalista

Kretsmästerskap Precision. 2022-09-19

På söndagen sköts kretsmästerskap i precision på Örebro pssks skjutbana på Slätten. Det var lite dåligt deltagande i A och B men var lite fler i C. I A-vapen segrade Anders Friberg Kihlander och I B-vapen och C-vapen segrade Jan Jorsäter. I veteran yngre segrade Ulf Andersson Ramsbergs PSK och i veteran äldre Leif Pettersson Pålsboda PSK. Ensam dam och segrare var Elisabet Magnusson.

Resultatlista

Kretsmästerskap i Militär Snabbmatch. 2022-06-14

Under söndagen sköt vi kretsmästerskap i Militär snabbmatch A och R på Öpssks bana på Slätten.
I A segrade Pålsbodas Jan Stålvall före Björn Pettersson Öpssk och Fredrik Tjepljak Öpssk.
I R var(än så länge) regerande svenske mästaren Daniel Jander överlägsen och segrade stort före Fredrik Tjepljak och bronset kneps av Pålsbodas Dan Jander. Stort grattis alla medaljörer.

Resultatlista

Kretsmästerskap i Magnumfält. 2022-05-03

Kretsmästerskap i Magnumfält kommer vara i Laxå den 14:e maj. Anmälan på plats tävlingsdagen.

Inbjudan

Kretsmästerskap fält C o B. 2022-04-03

Kretsmästerskap i fält C och B kommer vara i Laxå den 23:e april. Anmälan på plats tävlingsdagen.

Inbjudan

Kretsmästerskap i Luftpistol . 2021-12-11

På lördagen hölls kretsmästerskap i luftpistol i Distriktets lufthall på slätten. Det var 10 deltagare från 3 föreningar representerade. I veteranklassen vann Richard Westling på 514 p före Sven-Olof Olofsson. I damklassen segrade Ann-Marie Blomér på 480 p före Elisabet Magnusson. I Herrklassen segrade Jan Jorsäter på 546 p före Filip Hofman och Daniel Jander.

Resultatlista

Kretsmästerskap i Fältskytte A o R. 2021-11-25

På söndag går Kretsmästerskap i Fältskytte A o R på Örebro Pssks banor på Slätten. Se opssk.se för startlistor och inbjudan.

Svenskt Rekord av Pierre. 2021-10-26

Nytt Svenskt Rekord slog Pierre Löfqvist till med på Kretsmästerskapet i Magnumprecision med 299 poäng. Såklart blev det nytt Kretsrekord också.
Fantastiskt bra skjutet! Grattis Pierre!!

Resultatlista

Kretmästerskap i Springskytte samt Fält AR. 2021-10-26

Nu finns inbjudningar för Kretsmästerskap i Springskytte 13/11 samt Fält A och R.
Se inbjudningar under Tävlingar.
OBS!!! Föranmälan, så missa inte att anmäla er!!

Årsmöte Örebro Läns Pistolskyttekrets 17/11. 2021-10-18

Örebro Läns Pistolskyttekrets kallar till Årsmöte den 17/11 klockan 19:00 i paviljongen på Slätten vid Örebro Pssks skjutbanor.

Kallelse

Årsberättelse

Kretsmästerskap i Fältskytte C och B. 2021-10-17

På söndagen var det Kretsmästerskap i fältskytte på och runt banorna på Slätten i strålande sol och härligt höstväder. Bästa skytt var Pontus Schmidt som segrade både i vapengrupp C och B efter särskjutning. I C vann han före Simon Jander som var den enda förrutom Pontus som skjutit fullt i C. Trea blev Fredrik Tjepljak. I B vann Pontus före Fredrik Tjepljak och Daniel Jander som fick se sig besegrade efter särskjutning, där även Tord Johansson och Jan Jorsäter deltog. I damklassen vann Josefine Thörnkvist före Amie Blomér. I veteran Yngre vann Ulf Andersson, Ramsberg och i Veteran Äldre, Leif Pettersson, Pålsboda.

Resultatlista

Svenskt Rekord i Militär Snabbmatch. 2021-09-23

På söndagen gick Kretsmästerskap i Militär Snabbmatch i vapengrupp C och B på skjutbanan på Slätten. Pontus Schmidt slog till med nytt Svenskt rekord i vapengrupp B med 585 poäng och slog därmed sitt eget rekord på 583 poäng som han hade sedan tidigare. Pontus vann även vapengrupp C på fina 587 poäng. Josefine Thörnkvist vann damklassen och förbättrade sitt egna kretsrekord med 3 poäng, det nya rekordet lyder 561 poäng.

Resultatlista

Kretsmästerskap Magnumprecision. 2021-09-21

Den 23/10 kommer kretsmästerskap i Magnumprecision arrangeras på skjutbanan i Laxå.

Inbjudan

Kretsmästerskap Precision öppen klass. 2020-10-18

Kretsmästerskapet i Precision C öppen hölls i Ramsberg. Fint väder, lite kyligt men bra skjutljus. Segrade gjorde Anders Nilsson Örebro PSSK med samma resultat som Jonas Sundén Ramsbergs PSK, men Anders har fler inner tior, bronset går till Robert Fältström Ramsbergs PSK

Resultatlista

Nytt Svenskt Rekord i milsnabb B. 2020-10-04

På helgens kretsmästerskap i milsnabb slog Pontus Schmidt till med ett nytt svenskt rekord i Militärsnabb vapengrupp B. Det nya rekordet är 583 poäng. Stort Grattis och bra skjutet!! Pontus vann såklart kretsmästerskapet och även i kretsmästerskapet i vapengrupp C segrade han på fina 581 poäng. I veteran äldre segrade Sven-Olof Olofsson på 562 poäng och i veteran yngre segrade Kent Grönholm. I Damklassen var Elisabet Magnusson bäst.

Resultatlista

Kretsmästerskap i fält C. 2020-09-24

Kretsmästerskapet i Fält C på gick på lördagen 26/9.
Regnet upphörde lagom tills det var dags att fixa stationerna på morgonen. Vi gick i fyramannapatruller och skyttarna i patrullen skötte sig själva med markering och skjutledare. Våra äldre Veteraner startade lite efter övriga skyttar i tvåmannapatruller, med skjutledare.
Det blev ingen prisutdelning och ingen servering. Skyttarna åkte dit skjöt och åkte hem. Medaljerna kommer delas ut vid ett senare tillfälle.
Dagens bästa skytt var Daniel Jander som sköt fullt och vann öppen C före Pontus Schmidt och Simon Jander. I damklassen segrade Martina Hallblom före Amie Blomér och Elisabet Magnusson. I vet äldre segrade Leif Pettersson, Pålsboda och i vet yngre, segrade Kent Grönholm, Fjugesta

Resultatlista

Kretsmästerskap Precision Damer, Veteraner och jun. 2020-09-13

På söndagen i lite blåsigt väder avgjordes Kretsmästerskapet i precision för klasserna damer, veteraner och juniorer i Fjugesta.
I damklassen segrade Angelina Backman, Fjugesta Psk på 288 poäng. I Veteran Yngre segrade Tommy Rausberg, Örebro Pssk på 319 poäng och i Veteran Äldre segrade Sven-Olof Olofsson, Laxå Psk på 306 poäng.

Resultatlista

Kretsmästerskap i Magnumfält. 2020-09-12

Kretsmästerskapet i Magnumfält med lågt deltagande endast 11 deltagare som gjorde 13 starter, avgjordes i Ramsberg, regn och Corona var trolig orsak till det låga deltagandet. Ramsbergs PSK tog hem båda mästerskapen genom Mattias Nordström i den Öppna klassen och Robert Fältström i Friklassen (Pistol se resultatlistan).

Resultatlista

SM i Springskytte. 2020-08-20

Springskytte SM arrangerades i Örebro den 22/8 2020!
Vi vill tacka alla tillresta tävlande för fina prestationer i spåret och på skjutbanan.
Grattis till alla medaljörer.
Vi är glada att arrangemanget över huvud taget gick att genomföra trots omständigheterna och tack vare en del förändringar mot vad som är brukligt. Vi vill även tacka våra fina funktionärer som gjort ett fantastiskt jobb. Man blir varm i hjärtat över er som på ett proffsigt sätt och med glatt humör ställer upp och jobbar. Ni har fått mycket beröm från deltagare som hört av sig, så ta åt er.

Resultatlista Samtliga individuella klasser

Resultatlista Lag och Stafett

Kretsmästerskap i precision B. 2020-08-17

Kretsmästerskap i precision B gick i Tysslinge. Bäst av alla var Josefine Thörnkvist från Zinkgruvans Psk som segrade på 331 poäng före Pontus Schmidt, Zinkgruvan Psk och med Jan Gustafsson, Tysslinge Sk på bronsplats.

Resultatlista

Kretsmästerskap i Springskytte. 2020-08-15

I strålande solsken och högsommarvärmen hölls årets kretsmästerskap i springskytte. Kretsmästerskapet blev samtidigt en generalrepetition inför SM som vi arrangerar nästa helg. Det mesta fungerade bra och funktionärerna känner sig mer säkra på hur det här med springskytte fungerar. Stort tack till er.
Det var många som dök upp och sköt också. Deltagarrekord. Kretsmästare i H21 klassen blev Janne Jorsäter, före Mikael Karlén som var den som sköt bäst idag med endast 3 träff borta. På tredje plats kom Johan Anselmius som var den som sprang snabbast idag med en löptid på 37:32.
I damklassen vann Therese Eriksson precis före Anne Blomqvist som åkte på en straffminut för ej proppat vapen.
I tävlingen om inteckning i vandringspriset Polisvasen blev det Janne och Mikael även där följd av Sven-Olof Olofsson som tog förra årets förstaplats på Polisvasen. Skyttarna får poäng fallande från 8 till 1 poäng som läggs samman med förra årets poäng.

Ställning Polisvasen

Resultatlista

Kretsmästerskap Precision A. 2020-08-14

Kumla arrangerade i år Kretsmästerskap i Precision för A-vapen. Det gjorde de på säkert Covid-19 sätt med varannan skjutplats. Kretsmästare blev Martin Nygren på 314 poäng, före Lennart Eriksson på 312 poäng.

Resultat

Örebro träffen inställd . 2020-08-06

På onsdagen tog Kretsstyrelsen beslut att ställa in årets Örebro träff pga rådande omständigheter med Covid-19.

Kretsmästerskap i Springskytte. 2020-07-10

Lördagen den 15:e augusti kör vi Kretsmästerskap i springskytte samtidigt som vi övar organisationen inför SM kommande helg. Alla som vill och kan är välkomna att komma och hjälpa till på både SM och Kretsmästerskapet. Hör av er till Janne med frågor eller önskemål att hjälpa till på kretsmästerskapet och SM-tävlingen.

Vandringspriset Polisvasen tävlas det också om, Priset ger tidshandikapp beroende på ålder, där alla över 35 får 15 sekunder i tidsavdrag per år.

Regler Polisvasen
Ställning vandringspris Polisvasen

Inbjudan Kretsmästerskap

Kretsmästerskap Precision A och B arrangeras. 2020-07-09

Det är många inställda tävlingar i år pga Covid19 pandemin. Men Kretsmästerskap i Precision A och Precision B planerar vi att köra, även om det blir i en lite modifierad form. Det är föranmälan till tävlingen eftersom vi har ett begränsat antal skjutplatser då vi skjuter på varannan skjutplats. Vi skjuter provserie plus 7 tävlingsserier. Det blir tre skjutlag, om antalet skyttar kräver det, och skyttarna åker hem efter genomfört skytte. Vi skippar finalen och har prisutdelning via post. Precision A kör vi i Kumla och B i Tysslinge. Se inbjudningar:

Inbjudan B

Inbjudan C

SM i Springskytte. 2020-06-04

I Augusti planerar vi att arrangera SM i Springskytte på Slätten i Örebro. Det är en tävling som samlar ett ganska begränsat antal skyttar så det bör gå att genomföra trots de restriktioner som finns pga Covid 19.
Tävlingsdatum är 22:a augusti, så planera in det i era kalendrar. Alla som vill och kan är välkomna att hjälpa till. Hör av er till Janne (se inbjudan) med frågor och önskemål på vad du vill hjälpa till med.

Inbjudan SM i Springskytte

Kretsmästerskap i fält A,B & R. 2020-05-05

Laxå Psk arrangerade kretsmästerskapet i fältskjutning B, A & R på söndagen!
En utmärkt tillställning som sedvanligt avslutades med särskjutningar!
Mästare blev: I B Jan Jorsäter, A Thord Johansson & i R Daniel Jander!

Resultaten finns här

Resultaten från Vinterserien. 2020-05-05

Hittar ni här!!

Resultaten finns här

Kretsmästerskapet i milsnabb A & R. 2020-04-19

Genomfördes enligt plan i lördags,varann bana stod skyttarna på och skötte sig exemplariskt!
Mästare korades också, Jan Stålvall i A och Daniel Jander i R där det var riktigt jämnt i toppen och det fick skjutas isär om silver och brons mellen P-O & Fredrik Tjepljak!

Resultaten finns här

Kretsmästerskap i fält A,B & R. 2020-04-17

Eftersom vi inte bör och skall ha ett mästerskap där veternklasserna ingår så har vi ändrat till A,B & R i Låxa den 3/5 istället!
Detta förutsätter givetvis att det inte kommer nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten!
Och följ gällande regler och råd!

Inbjudan

Påsktävlingen inställd!. 2020-04-05

Under rådande förhållanden måste vi tyvärr meddela att Påsktävlingen i Munkhyttan är INSTÄLLD.
/Ordf. FLPS, Viktor S

Årsmötet inställt!. 2020-03-27

Hej Folkhälsomyndigheten har fr.o.m i dag förbjudit evenemang med över 50 personer och därför ställer vi in årsmötet!
Ny inbjudan kommer att skickas ut då läget tillåter.
Tills vidare kommer kreststyrelsen att sitta kvar i nuvarande form.
Vänligen sprid detta inom era föreningar.

Mvh Örebrokretsen

Kretsmästerskap i Luftpistol . 2020-02-25

I söndags genomfördes Kretsmästerskap i Luftpistol i Lufthallen på slätten. Kretsmästare i Damklassen blev Amie Blomér, i Veteran Äldre Richard Westling. I Öppen klass vann Jan Jorsäter, före Filip Hofman och Johan Nevelius.

Resultatlista

Vapenkontrollantkurs. 2020-02-16

Nya deltagare utan tidigare vapenkontrollant utbildning hälsas välkomna, men även du som har ett gammalt intyg i papper är välkommen för nycertifiering. Du skall ha skjutit guldmärket för att deltaga i kursen (dvs skjutit minst 3år) Efter godkänd utbildning erhåller alla ett plastkort och registreras som vapenkontrollant hos SPSF Anmäl er så fort som möjligt, kretsstyrelsen förbehåller sig rätten att välja deltagare efter behov och förfrågan om det blir för många deltagare, det kommer finnas plats för 10st deltagare Kursen är teoretisk först, sedan övar vi praktiskt på era medhavda vapen Ni som gick förra gången och har ett plastkort typ kreditkort behöver inte gå denna gång
NÄR: söndag den 1mars 2020 start kl 9.00 och klara senast kl 16.00 PLATS: Skyttepaviljongen vid Slättens skjutbana, Örebro
PRIS: 100kr, då ingår kaffe o dryck och rejäl smörgås som lunch
Obligatorisk anmälan på mejl till jonas.sunden@swipnet.se eller 070-5934832 ring kvällstid Varmt välkomna med er anmälan

Inbjudan

Kretsmästerskap Magnumfält. 2019-09-22

Kretsmästerskapet i Magnumfält avgjordes i Ramsberg med ett lågt deltagande, endast 21 starter. Kretsmästare i den största klassen med öppna riktmedel blev Kent Boström Hällefors PSK, silver till Jonas Sundén Ramsbergs PSK och bronset till Roland Persson Ramsbergs PSK. I Friklassen deltog endast två skyttar men guldet gick även där till Kent Boström Hällefors och silver till Roland Persson Ramsberg. I Pistolklassen där segrade Daniel Irtoft Hallsberg PK, silver till Robert Fältström Ramsbergs PSK och brons till Fredrik Rosevall Örebro PSSK

Resultat

Kretsmästerskap i Springskytte. 2019-09-21

I år gick Kretsmästerskapet i Springskytte i ett soligt Örebro. Nytt i år var vandringspriset Polisvasen som är uppsatt av Bengt-Olov Nord. Priset ger tidshandikapp beroende på ålder, där alla över 35 får 15 sekunder i tidsavdrag per år. Sven-Olof Olofson vann tävlingen om vandringspriset.
I Kretsmästerskapet segrade Jan Jorsäter på 37:45 före Sven Olof Olofsson på 39:32 följt av Johan Anselmius på 43:48.

Ställning vandringspris Polisvasen

Resultatlista

Kretsmästerskap fält A & Revolver. 2019-09-09

Kretsmästerskapet i fält med A-vapen och Revolver avgjordes i Ramsberg på söndagen. Lite dåligt deltagande, bara 32 starter. Det blev särskiljning i båda vapengrupperna och i A-vapen tog Lennart Eriksson Tysslinge guldet efter WO, silver till Jan Lövgren Hallsberg och bronset gick till Jan Stålvall Pålsboda. Revolvermännen som duellerade om guldet var Daniel Jander Örebro och Jonas Sundén Ramsberg, och där gick Daniel segrande ur striden, bronset gick till Martin Nygren Ramsberg som gjorde en strålande särskjutning som nybörjare för året. Grattis till alla medaljörer och tack alla övriga deltagare. /Ramsbergs PSK

Resultatlista

Örebroträffen i Örebro!. 2019-08-22

Resultat Örebroträffen 2019

Resultatlista Lag

Resultatlista

Vinterserien . 2019-08-20

Här finns resultaten från årets Vinterserie!

Resultaten finns här

Kretsmästerskap i springskytte. 2019-08-19

Kommer att gå i Örebro denna gång, den 21/9!

Inbjudan

Kretsmästerskapet i prec C. 2019-08-05

Avgjordes i Fjugesta och här finns det resultat!

Resultat

Kommande kretsmästerskap. 2019-07-07

4/8 går precision C i Fjugesta, 18/8 går precision A & B i Tysslinge, 21/9 Springskytte i Örebro och 28/9 går magnumprecision i Laxå!

Kretsmästerskap i fält, Laxå!. 2019-05-05

Vi tackar återigen Laxå Psk som stod som arrangör även i år för kretsmästerskapet i fält C & B!

Resultaten finns här

Förtjänstmedaljer. 2019-04-24

På kretsens årsmöte så förärades Jan Jorsäter Guld, Robert Wirius Silver, Jörgen Karlsson Silver och Klas Holmquist Siver! De fick kretsens förtjänstmedaljer i dessa valörer och vi gratulerar!

Årsmöte Örebro Läns Pistolskyttekrets. 2019-02-20

Örebro Läns Pistolskyttekrets kommer ha årsmöte måndagen den 1/4 klockan 19:00 på Idrottens Hus.
Förbundet har skickat ut ett antal motioner som de vill att kretsarna har synpunkter på.
Dessa kommer gås igenom på Örebrokretsens årsmöte där vi tar beslut på kretsens synpunkt gällande avslag eller tillstykan.
Läs gärna igenom dessa innan Kretsens årsmöte och ta med synpunkter.

Motioner

Vinterserien 2019. 2019-01-09

Dags att anmäla sig till årets Vinterserie.

Inbjudan

Trettondagsträffen. 2018-12-27

Kommer att gå som ny gren i år, kom och testa en "ny" gren som utövas i grannlandet! Jättebra träning om inte annat!

Inbjudan

Ingvar fyller 80!. 2018-12-19

Vi gratulerar Ingvar Pettersson som den 19/12 fyllde 80 år!
Några från kretsstyrelsen var och grattade, tack för god fika och trevlig pratstund. Vi hoppas du fortsätter med din ovärderliga hjälp till kretsens skyttar många år till! (kanske inte lika många som du hunnit gjort nu). Alltid med och ställer upp! Tack

Kretsmästerskap i magnumprecision. 2018-10-23

Avgjordes den 29/9 i Laxå! Här finns det resultat!

Resultaten finns här

Mörkerfältskjutningar. 2018-10-03

Örebro arrangera den 3/11 och Ramsberg har sin Vargamörkret den 17/11!

Kretsmästerskap springskytte 2018. 2018-10-01

Kretsmästerskap Springskytte avgjordes i Ramsberg med hela två startande. Segrade gjorde Johan Anselmius Örebro PSSK före Mikael Karlén Ramsbergs PSK

Resultat

Kretsmästerskap i Magnumfält. 2018-09-15

Kretsmästerskapet i magnumfält avgjordes i Ramsberg med 26 starter. Segrare i Öppen klass blev Robert Wirius Hallsberg PK i Fri klassen segrade Ari Pirttijärvi Hällefors PSK och i Pistolklassen segrar Robert Wirius Hallsberg PK

Resultat

Kretsmästerskap Springskytte 30/9. 2018-09-11

Kretsmästerskap Springskytte i Ramsberg 30/9

Inbjudan

Kretsmästerskap fält A&R 2018. 2018-09-09

Kretsmästerskapet fält i vapengrupperna A och R avgjordes i Ramsberg med 41 starter. Kretsmästare i A-vapen blev Lennart Eriksson Tysslinge SK efter särskjutning med Fredrik Tjepljak Örebro PSSK, brons till Jan Stålvall Pålsboda PSK. I Revolver segrade ohotat Daniel Jander som var ende skytt att skjuta fullt, silver och brons fick tre skyttar göra upp om genom särskjutning, silver till Fredrik Rosevall ÖPSSK och brons till P-O Andersson ÖPSSK.

Resultat

Kretsmästerskapet i precision C. 2018-09-08

Några tappra gjorde upp om medaljerna på lördagen!

Resultaten finns här

Örebroträffen. 2018-09-02

På en solig söndag avgjordes Örebroträffen i Lindesberg.

Resultatlista

Kretsmästerskap Magnumprecision. 2018-08-28

Kretsmästerskap Magnumprecision i Laxå 29/9

Inbjudan

Kretsmästerskap Magnumfält. 2018-08-27

Kretsmästerskap magnumfält i Ramsberg lördag 15 september

Inbjudning

Kretsmästerskap precision A och B-vapen. 2018-08-26

Kretsmästerskapen precision för vapengrupperna A och B avgjordes i Ramsberg med knapert deltagande. Kretsmästare i A-vapen blev Johan Karlsson Zinkgruvans PK. Kretsmästare i B-vapen blev Anders Larsson Ramsbergs PSK.

Resultat

Kretsmästerskapet i precision C. 2018-08-25

Kommer att gå i Örebro 8/9!

Inbjudan

Örebroträffen. 2018-08-15

Kretsen arrangerar Örebroträffen den 2/9 i Lindesberg och vi har samma upplägg som tidigare, kretsens klubbar är med och hjälper till och har hand om stationerna lika som tidigare. Vi bygger stationerna på lördag den 1/9 med start kl 10!

Inbjudan

Fjugestaträffen. 2018-07-08

Här finns det resultat!

Resultaten finns här

Vinterserien 2018. 2018-06-17

Resultaten för Vinterserien 2018 är nu klart och Janne Jorsäter vinner på 448p och tar sin femte inteckning i vandringspriset och därmed priset för alltid. Grattis Janne!

Resultat

Kretsmästerskapet i milsnabb C & B. 2018-06-06

På lördagen gick Kretsmästerskapet i Milsnabb i strålande solsken i Lindesberg. Mikael Andersson var också strålande och slog till med ett kanonresultat och nytt kretsrekord i C-vapen på 584p och Pontus Schmidt likaså i B-vapen på 573p. Över lag höga resultat även av övriga skyttar. Brons och silver i C till Pontus Schmidt och Jan Jorsäter och i B vapen till Mikael Andersson och Daniel Jander.

Resultat

GDPR. 2018-05-24

Dataskyddsförordningen (även kallad GDPR efter det engelska namnet General Data Protection Regulation) börjar gälla den 25 maj 2018. Naturligtvis påverkas vår klubb också av den nya dataskyddsförordningen. Vi kommer att behöva se över hur, vad och varför vi lagrar personuppgifter samt vidta åtgärder för att skydda den enskilde. Styrelsen har börjat arbetet enligt Svenska Pistolskytteförbundets uppförandekod, och som ett led i detta har vi antagit en integritetspolicy som inom kort kommer att finnas i sin helhet här på hemsidan. I den kan du läsa mer om varför vi lagrar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du som enskild har. Har du frågor angående detta är du välkommen att kontakta oss i styrelsen.

Information från förbundet

Resultat Vsm. 2018-05-20

Vi tackar alla tillresta skyttar och funktionärer som gjorde sitt absolut bästa i den gassande solen idag! Rena rama högsommarvärmen! Nu finns en resultatlista med medaljörer och korrigerade placeringar efter särskjutningarna ute!

Resultaten finns här

Vsm i fältskjutning. 2018-05-12

Kommer att gå i Lindesberg och kretsen står som arrangör, vi kommer att köra samma procedur som vi gör på Örebroträffen. Kretsens föreningar har hand om stationerna och vi hjälps åt. Fungerar det lika bra som i höstas så är det inga problem att hinna med att skjuta lite också!
Anmälan är nu stängd och skyttar som inte anmält sig hänvisas till tävlingsdagen!
Kretsens skyttar samlas på lördagen för stationsbygge med start kl 10!

Startlista

Inbjudan

Kretsmästerskap i fält C & B. 2018-05-06

Här finns det resultat!
Vi tackar Laxå Psk för den utmärkta terrängen och arrangemanget!

Resultaten finns här

Kretsmästerskapet i milsnabb A & R. 2018-04-23

I strålande solsken så avgjordes det på lördagen! Inga lysande resultat från alla, men mästare korades och i A-vapen blev det Jan Stålvall som vann före Björn Arvidsson & Jan Lövgren! I Revolver blev det Daniel Jander som vann före Björn Arvidsson & Kent Boström!

Resultaten finns här

Kretsmästerskap i fält C & B. 2018-04-13

Kommer i år att gå i Laxå! Kretsens skyttar hälsas välkomna!
Vi kommer att bygga bana på lördag med hjälp av kretsens skyttar och tävlingsdagen så betjänar vi patrullerna själva som vanligt!
Vi bygger banorna på lördagen den 5/5 med start kl 10!

Inbjudan

Förtjänstmedaljer. 2018-03-29

Till Thomas Engman och Glenn Fridholm på årsmötet som hölls den 28/3!
Samtidigt så meddelade Wollrath Ivarsson att han tackar för sin tid i kretsstyrelsen efter 30! år. Vi i kretsen tackar för allt som han gjort genom åren och vi ska försöka axla hans tomrum så gott det går!
/Ordförande

Kretsmästerskap milsnabb A & R. 2018-03-19

Kommande kretsmästerskap! Om någon är osäker på klasstillhörighet så kvalificerar man sig till klass 3 genom att ta två p std-medaljer i milsnabb föregående år! (dvs 2 brons eller ett silver) För att förtydliga vissa regler gällande klassindelning m.m så finns det att läsa nedan. Frågorna har dykt upp.

Förtydligande av vissa regler i milsnabb

Inbjudan

Vapenkontrollantskurs. 2018-03-05

Inbjudan är främst riktad till dig som idag har ett utbildningsintyg som vapenkontrollant på papper.
Kursen är tänkt att uppfriska dina kunskaper och registrera dig som godkänd kontrollant hos Svenska pistolskytte förbundet. Som bevis på detta kommer ett plastkort efter kursen med ditt namn på från SPSF.
Platserna är begränsade vid detta tillfälle till 12st, flera kurstillfällen kommer erbjudas senare om efterfrågan finns.
NÄR: söndag den 18mars 2018 start kl 10.00
PLATS: Luftpistolhallen i Lindesberg (banvägen 26, bakom Lidl, över järnvägen gult långt hus direkt till vänster, ingång baksidan) PRIS: Kostar inget, Örebrokretsen bjuder på mackor o kaffe
Obligatorisk anmälan på mejl till jonas.sunden@swipnet.se eller 070-5934832 kvällstid Varmt välkomna

Inbjudan

Kallelse till årmöte. 2018-02-27

Föreningars ombud, kretsstyrelseledamöter, samt övriga medlemmar i föreningar anslutna till Örebro Läns Pistolskyttekrets kallas till ordinarie kretsårsmöte onsdag 2018-03-28 kl. 19.00 i sammanträdesrummet, våning 1, Idrottens Hus, Karlsgatan 28 Örebro. Föreningar äger rätt att representeras av ett röstberättigat ombud för varje påbörjat 20.tal aktiva skyttar redovisade 2017-12-31, dock högst 5 ombud. Därutöver är varje ledamot i kretsstyrelsen röstberättigad.

Kallelse

Kretsens tävlingar 2018. 2018-02-12

Ett litet schema på dessa!

Planerade tävlingar 2018

Information från förbundet. 2018-02-11

Finns att läsa här!

Information

Inbjudan Vinterserien 2018. 2018-01-06

Inbjudan till Vinterserien 2018 för Örebro Läns Pistolskyttekrets alla föreningar.

Inbjudan Vinterserien

Vargamörkret mörkerfält 2017. 2017-11-18

Deltagarrekord med 48 startande på Vargamörkret. Mörker, dis, småkallt och ruggigt väder gjorde inte att skyttarna stannade hemma denna lördag kväll. Två skyttar sköt fullt och fick särskiljas, Pontus Schmidt Örebro PSSK och Hans Granath Västerås PS och segrade gjorde Pontus Schmidt. Lagtävlingen vans av Örebro PSSK

Resultat

Kretsmästerskap i luftpistol. 2017-10-22

Kommer att gå i Lindesberg 11/11, se mer under tävlingar!

Vsm i milsnabb. 2017-09-30

Vi tackar för deltagandet på årets Vsm i milsnabb, några riktigt bra resultat blev det i flera av vapengrupperna. Tack alla arrangörer för hjälpen idag!
Vi kan notera att det blev ett nytt kretsrekord i VetY genom Leif Pettersson Pålsboda på 556p! Vi gratulerar.

Resultaten finns här

Kretsmästerskap Magnumfält. 2017-09-16

Kretsmästerskapet i Magnumfält gick i Ramsberg med 33 starter. Kretsmästare i Öppen klass blev Pierre Löfquist Hallsberg PK, kretsmästare i Friklasen blev Ari Pirttijärvi Hällefors PSK och kretsmästare i Pistolklassen blev Richard Ramstedt Örebro PSSK

Resultat

Kretsmästerskap i A-vapen och Revolver. 2017-09-10

Kretsmästerskapet i A-vapen och Revolver gick i Ramsberg med 44 starter. Kretsmästare i A-vapen blev Fredrik Rosevall ÖPSSK och kretsmästare i Revolver Blev Daniel Jander ÖPSSK

Resultat

Örebroträffen. 2017-09-03

Vi tackar alla skyttar som kom och gästade oss, vi hoppas arrangemanget var till belåtenhet och banorna samt prisbordet var ok!
Och tack alla funktionärer för er insats, utan den så får vi inte ihop nån tävling!

Resultaten finns här

Kretsmästerskap magnumfält. 2017-08-30

Inbjudan till Kretsmästerskap i Magnumfält som går i Ramsberg 16/9 2017

Inbjudan

Örebroträffen. 2017-08-23

Kommer att hållas som vanligt i Lindesberg, dem 3/9. Anmälan under tävlingar.
Här kommer en arbetsfördelning till Örebroträffen 2017-09-02-03, vi samlas i Munkhyttan den 2/9 kl 10 för byggnation av banorna!
Stationer
1. Frövi-Lindesberg
2. Pålsboda
3. Ramsberg.
4. Fjugesta + Laxå
5. Hallsberg + Degerfors
6. Örebro PSSK.
7. Örebro PSSK.
8. Gyttorp + Tysslinge + Hällefors + Kumla.
Den klubb som står först är huvudansvarig för att stationen blir byggd under lördagen och att den bemannas under söndagen, om ni inte hör nåt från ansvarig klubb så innebär inte detta att ni inte ska hjälpa till! Utan ni gör upp sinsemellan när ni bemannar stationerna. Kretsens skyttar gör max 2 starter (om det funkar)!
mvh Wollrath/Per-Olov

Inbjudan

Kretsmästerskap i Magnumprecision. 2017-08-23

Här kommer resultaten från Kretsmästerskapet i Magnumprecision.

Resultat

Kretsmästerskap i Springskytte 2017. 2017-08-20

Söndagen bjöd på kretsmästerskap i springskytte i Ramsberg. 8 deltagare ställde upp och det är ett par mer än det brukar vara.Totalt 6 km och 6 omgångar med fallmål avverkades. Vädret var varierande med en blandning av solsken, lite blåst och regnskurar som gjorde det lite mer svårskjutet än vanligt efter ett par varv på den 1 km långa banan. Johan Anselmius sprang snabbast på 42:25 följd av Janne Jorsäter på 42:45, men efter tillägg av tid för missade fallmål (1 min per bom) vann Janne på 45:45 före Johan på 55:25. Trea blev Mikael Karlén från Ramsberg.

Resultat

Vsm i milsnabb. 2017-08-16

Kommer att gå i Munkhyttan Lindesberg den 30/9! Krtesens skyttar är med och hjälper till med markering m.m

Inbjudan

Resultat Fjugestaträffen. 2017-07-04

Här finns dom!

Resultatlista

Kommande kretsmästerskap. 2017-06-24

Precision går den 12/8 i Örebro och Magnumprecision den 19/8 i Laxå!

Kretsmästerskapet i milsnabb C & B. 2017-06-06

Gick på nationaldagen i Lindesberg! Fina resultat presterades och medaljer delades ut till förtjänta skyttar.

Resultaten

Vinterserien 2017. 2017-06-03

Vintern är för länge sedan borta men här kommer resultaten från årets Vinterserie

Resultaten

Kretsmästerskap fältskjutning C & B. 2017-05-07

Det blev ju en fin dag på Slätten trots hot om regn.. 48 skyttar i C och 32 i B gjorde upp om medaljerna idag. Daniel Jander vann både C & B efter särskjutningar! Amie vann dam, Linus junior och Ragnar Olsson VetÄ, Leif Pettersson VetY. En lagom tuff bana där det var två veteraner som blev de enda att skjuta fullt (Leif Pettersson & Ragnar Olsson)i vapengrupp C, medans det var 3 som lyckades i B, Daniel J, Lennart E & P-O A.

Resultaten

Milsnabb C & B. 2017-04-28

Kretsmästerskapet kommer gå i Lindesberg den 6/6! Välkomna

Inbjudan

Milsnabb A & R med nytt kretsrekord.. 2017-04-22

Först ut var A-vapen och där blev det riktigt spännade och det skiljde bara 5p mellan medöljörerna! Fredrik Tjepljak vann med 529p före Björn Arvidsson och Richard Ramstedt. I revolver blev det också jämnt, Daniel Jander slog till med nytt kretsrekord och 563p, men P-O var bara 2p efter. Trea där blev Janne Jorsäter.

Resultaten finns här

Hedersmedaljer. 2017-04-16

I samband med kretsens årsmöte så delades det ut hedersmedaljer:
Elisabet Magnusson, Guld, Martina Hallblom, Silver och Alf Söderström, Silver!

Påsktävlingen. 2017-03-29

Påminner om den årliga Påsktävlingen i Lindesberg, välkomna!

Inbjudan

Kommande kretsmästerskap. 2017-03-20

Öpssk arrangerar kretsmästerskap i milsnabb A & R den 22/4 och fält C & B den 5/7. Båda tävlingarna kommer att gå på Slättens skjutbanor!
Se inbjudningar på opssk.se

Vargamörkret 2016 i Ramsberg. 2016-11-20

Vargamörkret samlade 43 deltagare och det var riktigt mörkt, men i det lilla ljus som fanns så sköt Fredrik Granath Västerås PS bäst med 84p av 85 möjliga och tog därmed första inteckningen i det nyuppsatta vandringspriset som P-O Andersson skänkt. Ny lagtävling var det också och där segrade Västerås PS genom familjen Granath med 246p, vandringspriset även där skänkt av P-O.

Resultat

Kretsmästerskap. 2016-11-03

I magnumprecision har avgjorts!

Resultaten

Kretsmästerskap Fält A och R. 2016-10-09

Kretsmästerskapet i Fält A & R avgjordes i Ramsberg med hela 54 starter. Segrade i A-vapen gjorde Erik Olsson Gyttoprs SSK som var ensam om att skjuta fullt i A, Silvret gick till Fredrik Rosevall Örebro PSSK och Brons till Michael Pettersson Pålsboda PSK. Det blev jämnare i Revolver där två skyttar sköt fullt, Daniel Jander Örebro PSSK fick Guld på WO och därmed Silver till Jan Jorsäter Örebro PSSK, Bronset till Jan Stålvall Pålsboda PSSK efter särskjutning mot Fredrik Rosevall.

Resultat

Kretsmästerskap i Springskytte. 2016-10-02

På söndagen var det Kretsmästerskap i Springskytte på Ramsbergs Pks bana. 6 skyttar deltog från 3 föreningar. Vädret var optimalt med ca 12-13 grader och sol. Jan Jorsäter, Örebro Pssk segrade på 35:30 min med 1 träff borta totalt, följd av Mikael Karlén, Ramsberg Psk och Anders Nilsson, Örebro Pssk.

Resultat

Kretsmästerskap i magnumprecision. 2016-09-29

Kommer att gå i Laxå den 23/10, alla hälsas välkomna!

Inbjudan

Örebroträffen. 2016-09-09Det var stor uppslutning på årets upplaga av Örebroträffen. Hela 241 skyttar hade hittat till Lindesberg, ca 80 fler än förra året. Vädret var lite blandat med en och annan regnskur men avslutades med härligt sensommarväder med solsken. P-O Andersson sköt bra och fyllde både i C och B och fick skjuta isär om guldet. Han segrade i B3 före Jan Jorsäter och kom trea i C3 efter Roger Björkman och Henrik Skoglund. Hans Granath segrade i R3 där Daniel Jander kom på en 3:e plats efter särskjutning mot Roland Pettersson om silvret. I A3 segrade Ronnie Ryttare före Hans Granath och Roger Björkman.
Dagens bästa C-skytt blev Roger Björkman och dagens bästa Dam Martina Hallblom.
Lagtävlingen hade 11 lag och Örebro Pssk vann på endast 3 p borta före Råsbo Psk och Eskilstuna Pk.

Resultatlista

Kretsmästerskap Magnumfält. 2016-08-27

Kretsmästerskapet i Magnumfält avgjordes i Ramsberg under lördagen med 36 starter. Kretsmästare i Magnumrevolver Öppen klass gick till Jonas Sundén Ramsbergs PSK, silver till Kent Boström Hällefors PSK och brons till Robert Wirius Hallsberg PK. I Friklassen segrade Pierre Löfquist Hallsberg PK före Kent Boström och brons till Roland Persson Ramsbergs PSK. Pistolklassen där segrade Robert Wirius Hallsberg PK före Richard Ramstedt Örebro PSSK och bronset gick till Alf Söderström Ramsbergs PSK

Resultat Magnumfält

Krestmästerskapen i milsnabb och precision. 2016-08-15

Det blev nytt kretsrekord i prec Dam genom Josefine Thörnqvist, hon slog det 29 år gamla rekordet.Nya lyder nu 481p!
I milsnabb C blev det tangerat rekord i C där Mikael Andersson sköt 583,samma som P-O A har sen 2008 samt Dam Josefin Törnkvist Hammars PSK 558 p .

Resultaten från milsnabb

Resultaten från prec

Kretsmästerskap i milsnabb C & B samt precision. 2016-08-01

Går helgen den 13-14 Aug i Lindesberg,se inbjudningar under tävlingar!

Örebropricken. 2016-06-16

Går den 30/7 på Slättens skjutbanor

Inbjudan

Kretsmästerskap i milsnabb A & R. 2016-04-24

Det var en kylig tillställning på banorna på Slätten när kretsmästerskapet i milsnabb A & R avgjordes! Det var tätt mellan medaljörerna i båda vapengrupperna, A vanns av Frtedrik Tjepljak före Kent Böström och trea kom Ric´hard Ramstedt. I revolver var det Daniel Jander som var bäst och tangerade kretsrekordet på fina 556p, tvåa Michael Holm och trea Fredrik T!

Resultaten

Vinterserien. 2016-04-20

Årets vinterserie är klar och våren närmar sig.
Resultatet för vinterserien är sammanställt. Jan Jorsäter, Örebro Pssk, blev totalsegrare med 452 p och tog en till inteckning i vandringspriset. 2:a blev Magnus Öhrn från Fjugesta, följd av Calle Johansson, även han från Fjugesta.

Resultatlista

Kretsmästerskap i luftpistol. 2016-02-28

Filip Eriksson blev kretsens första kretsmästare i luftpistol! Vi gratulerar.

Resultaten

Kretsmästerskap i magnumprecision. 2015-11-15

Årets kretsmästerskap i magnumprecision hölls i strålande Novemberväder på gevärsbanan i Ormhult Hallsberg. 14 av kretsens skyttar kom för att göra upp och även några extrainbjudna skyttar utanför kretsen kom. Kretsmästare i M1-M2 blev Pierre löfquist Hallsberg PK , tvåa blev Ari Pirttijärvi Hällefors PSK och trea Petter Sehlin Hallsberg PK. Kretsmästare i M3-M4 blev Kent Boström Hällefors PSK, tvåa blev Robert Wirius Hallsberg PK och trea blev Pierre Löfquist Hallsberg PK. Kretsmästare i M5 blev Ari Pirttijärvi Hällefors PSK, tvåa Kent Boström Hällefors PSK och trea Roland Persson Ramsbergs PSK. Kretsmästare i M6 blev Björn Arvidsson Laxå PSK, tvåa Fredrik Rosevall Örebro PSSK och trea Petter Sehlin Hallsberg PK. Kretsmästare i M7 blev Robert Wirius Hallsberg PK, tvåa Morgan Wahlström Laxå PSK och trea Sebastian Edenholm Hallsberg PK. Kul att så många kom och provade på denna ganska nya tävlingsform och förhoppningsvis kommer ännu fler nästa år.

Resultaten

Kretsmästerskap i fält A & R. 2015-09-27

Kent Boström vann A-vapen och Pter Steen vann i revolver! Grattis till alla medaljörer, resultat finns nedan.

Resultaten finns här

VSM Precision. 2015-09-09

På söndagen hade Örebrokretsen nöjet att arrangera Västsvenskt Mästerskap i Precision på Örebro Pssks nya fina bana.
Vädret var utmärkt, med småmulet och lagom varmt.
Flera fina resultat presterades. Bl.a Magnus Palmgren och Josefine Johansson som i Juniorklassen hade 480 respektive 476 poäng och Erik Olsson som hade 471 poäng i A.
Örebrokretsen tog hand om många av medaljerna själv, trots att det kanske är ofint av värden att göra så. Jan Jorsäter vann C och B, Erik Olsson vann A, Richard Westling vann veteran äldre och Leif Pettersson vann veteran yngre.
Även om dagen blev lång pga alla finaler, så tror jag de flesta åkte hem nöjda med dagen.

Resultatlista

Örebroträffen resultat. 2015-09-06

Här finns en preliminär resultatlista!

Bilder på medaljörer m.m

Resultatlista

Klent med deltagare på Springskyttet. 2015-08-26

Det var tunt med deltagare på årets kretsmästerskap i springskytte, men medaljer blev det till de som var med!

Resultat

Kretsmästerskapet i Magnumfält. 2015-08-23

Årets Kretsmästerskap i magnumfält avgjordes i Ramsberg i ett stråland höstväder, 34 starter blev det denna dag.
Kretsmästare i Öppen klass blev Kent Boström Hällefors PSK, silvermedaljör Ari Pirttijärvi Hällefors PSK och bronset gick till Pierre Löfquist Hallsberg PK
Kent Boström Hällefors PSK tog en dubbel genom att även ta guldet i Fri klassen, silver till Pierre Löfquist Hallsberg PK och bronset gick till Robert Wirius Hallsberg PK
Pistol klassen där försvarade Erik Olsson Gyttorps SSK guldet från i fjol, silvermedaljen gick till Fredrik Rosevall Örebro PSSK och bronsmedalj till Jimmy Svensson Degerfors PK, roligt att se Degerfors skyttar igen.

Resultaten

Kretsmästerskapet i precision. 2015-08-15

Har hållts på banorna på Slätten, Örebro!

Resultaten

SM i Sunne. 2015-07-13

TILL ALLA FUNKTIONÄRER FRÅN ÖREBROKRETSEN UNDER SM I SUNNE 2015
JAG VILL HÄR MED TACKA ALLA FUNKTIONÄRER SOM HAR STÄLLT UPP OCH ORDNAT MED DETTA UNDERBARA OCH VARMA SM I SUNNE DET VAR MÅNGA SKYTTAR SOM UNDER SÖNDAGEN KOM OCH TACKADE FÖR MYCKET BRA OCH TREVLIGA TÄVLINGAR OCH DET VÄRMER VERKLIGEN SÅ DET ÄR BARA ATT NI TAR ÅT ER DETTA.
VARMA HÄLSNINGAR WOLLRATH IVARSSON ÖREBRO LÄNS PISTOLSKYTTEKRETS 2015-07-13.

Resultat

Filmer m.m

Lite bilder

Resultat kretsmästerskap i milsnabb. 2015-05-10

Det blev en spännande dag på Slätten när kretsmästerskapet i milsnabb avgjordes, i vapengrupp C fick det avgöras med särskjutningar om alla medaljerna! Pierre Löfqvist vann guldet före Mikael Andersson och Daniel knep bronset.
I vapengrupp B vann P-O A före Micke och Pierre tog där bronset.
Damerna vanns av Ingela Reveny Lönner som var strålande glad efteråt, bra sköt hon också. VY segrade Wollrath och VÄ segrade Bengt-Olov.
I juniorerna så var det Linus som var bäst för dagen!

Resultaten

Resultat Vinterserien. 2015-05-06

Nu finns resultatet från vinterserien klart. Jan Jorsäter segrade på 448 p och tog en inteckning i vandringspriset.

Resultatlista

Kretsmästerskapet i fältskjutning. 2015-05-03

Gick traditionsenligt i Lindesberg på söndagen!

Resultaten finns här

Inbjudan till utbildning. 2015-04-27

Här kommer det en inbjudan till utbildning till precisionsfunktionärer!

Inbjudan

Resultat Ramsbergsträffen. 2015-04-25

Finns här!

Resultaten finns här

Kretsmästerskapet i Milsnabb A & R. 2015-04-19

Avgjordes på Slättens skjutbanor i Örebro,riktigt många hade letet sig dit och vi summerade 21 starter totalt!
I vapengrupp A var det Richard Ramstedt som visade klass idag med att skjuta fina 546p och tog hem guldmedaljen där, i Revolver blev det P-O Andersson som fick med sig guldmedaljen hem!

Resultaten

Årmötet. 2015-03-31

Ganska få deltagare på årets möte, men som sedvanligt så delades det ut blommor till kretsens skyttar som vunnit SM. På plats var Ragnar Olsson och saknades gjorde Pontus Schmidt.
Hedersmedaljer i silver delades ut till Junas Sundén och Bosse Aronsson, båda från Ramsbergs Psk. Mötet avslutades med fika och genomgång av motioner till förbundsårsmötet.

Kallelse till Årsmöte. 2015-03-02

Kretsens årsmöte hålls den 30/3 på Idrottens Hus i Örebro. Alla föreningar är välkomna.

Kallelse

Stationschefsutbildning. OBS PÅMINNELSE!. 2015-02-24

Här kommer en inbjudan till stationschefsutbildning inför SM i Sunne 2015 Mycket viktigt att några från alla föreningar kommer på utbildningen Mvh Wollrath/Martina

Inbjudan

Vinterserien. 2015-01-01

Nu finns inbjudan till Vinterserien. Tävlingen äger rum under tiden 2015-02-01 – 2015-03-31 Två deltävlingar skall skjutas under vardera februari och mars månad.

Inbjudan

Vargamörkret 2014 i Ramsberg. 2014-11-09

Vargamörkret upplaga nr.11 drog inte mindre än 49 deltagare som är rekord för tävlingen. Inteckning i vandringspriset blev återigen P-O Andersson Örebro PSSK efter särskjutning mot klubbkamraten Anders Nilsson Roligt också att inte mindre än fem juniorer tog sig ut i Vargamörkret. Stort grattis till Simon Jander som sköt mycket fina 76p av 80 möjliga.

Resultat

Kretsmästerskap i springskytte. 2014-09-29Idag var det kretsmästerskap i springskytte i Ramsberg. Dagen till ära hade Ramsbergarna fixat en ny runda med en riktig mördarbacke i bortre änden på banan. 7 deltagare, varav hela 3 damer ställde upp i tävlingen. Alla förutom Jan Jorsäter var Ramsbergare. Janne vann guldet på lite drygt 40 minuter + 2 tilläggsminuter för missar. 2:a var Mikael Karlén på totalt 53 minuter och trea Tomas Larsson på 58 minuter.

Resultatlista

Kretsmästerskapet i fältskjutning A&R. 2014-09-21

Årets kretsmästerskap drog 50 starter från 7 föreningar vilket är väldigt bra. Gladast denna dag är nog Tomas Luth, Ramsberg som var den enda att skjuta fullt i årets kretsmästerskap i revolver som avgjordes i Ramsberg på söndagen. Mästerskapet avgjordes i ett allt mer tilltagande regn. Men inga sura miner syntes trots det. Efter flera omgångar av särskjutning så kunde alla medaljörer koras.

Resultaten

Kretsmästerskapet i milsnabb. 2014-09-20

Hyfsat med starter på årets kretsmästerskap i milsnabb, lite krockar gjorde väl att det var skyttar från några klubbar som valde annat. Mycket bra resultat av Pontus Schmidt i C med 579p!

Resultaten

Kretsmästerskap Magnumfält. 2014-09-06

Kretsmästerskapet i Magnumfält avgjordes i Ramsberg under lördagen i ett strålande väder, vindstilla och solsken. Segrare i Pistolklassen blev Erik Olsson Gyttorp, Friklassen där segrade Robert Wirius Hallsberg och i klassen med öppna riktmedel där segrade Pierre Löfquist Hallsberg. OBS! En uppdatering av resultatlistan finns nu, en skytt hade fått fel klass, resultatet påverkar inte medaljfördelningen.

Resultatlista

Örebroträffen resultat. 2014-08-30

Här kommer det preliminära resultat från idag, komplett med lag och standardmedaljer kommer senare.
Vi gratulerar Roger Björkman och Mona Rundqvist till Wollrath Ivarsson fina priser!

Resultat

Fjugestaträffen. 2014-06-30

Många deltagare på årets Fjugestaträff!

Resultaten

Ramsbergsträffen precision. 2014-05-24

Resultaten från dagens tävling som genomfördes i riktig högsommarvärme. Dagens bästa skytt var Jens Carlsson, Örebro PSSK, som tog segrar både i C & A vapen. I båda klasserna var det särskjutning om första platsen. Dagens bästa resultat stod Pasi Tyynelä, Frövi-Lindesberg PS, för. Pasi sköt 336 i B-vapen. Grattis till samtliga pristagare.

Resultatlistan.

Vinterserien 2014. 2014-05-23

Nu är resultaten från årets Vinterserie klara, en ökning med 15 deltagare från förra året. Segrare efter kontroll av tavlorna blev Magnus Öhrn Fjugesta PSK, Janne Jorsäter ÖPSSK hade samma resultat men Magnus hade en bästa omgång med 152p mot Jannes 150p. Segrade i lagtävlingen gjorde Örebro PSSK före Pålsboda PSK.

Resultatlista

Kretsmästerskapet i C & B-vapen. 2014-05-04

Årets kretsmästerskap avgjordes vid skjutbanorna i Munkhyttan, Lindesberg. Ett milt sagt växlande väder hade vi under dagen. Ömsom sol, ömsom hagel/snö. Segrare efter särskjutning i de största klasserna blev P-O Andersson. Det blev också särskjutning om junior och veteran medaljerna.

Resultatlistan

Ramsbergsträffen Fält 2014. 2014-04-27

Ramsbergsträffen Fältskjutning 2014 avgjordes på lördagen med rekorddeltagande, hela 260 starter. Bäste skytt för dagen och enda skytt att skjuta fullt blev Roger Svärd Eskilstuna PSK, bästa damskytt blev Lena Sjögren Borlänge PK, segrare i lagtävlingen blev Eskilstuna PSK

Resultatlista

Förtjänstmedaljer. 2014-04-01

Anders Lindström och Daniel Jander fick kretsens förstjänstmedalj i silver medans Roland Persson och Ragnar Olsson fick densamma i guld!

Pontus fick blomma. 2014-04-01

För tredje året i rad för sin seger på SM i fält, som gick i Boden ifjol!

Årsmöte. 2014-02-27

Kretsen alla skyttar är välkomna på kretsens årsmöte den 31/3 kl 19.00 på Idrottens hus!

Kallelsen

Större ändringar i Skjuthandbok Upplaga 15. 2014-01-30

Lite av de nya grejorna som gäller från och med 140101, ni hittar den nya skjuthandboken på förbundets hemsida.

Större ändringar i Skjuthandbok Upplaga 15, 2014-01-01

Kretsmästerskapet i milsnabb avgjort! . 2013-10-26

Resultat från kretsmästerskapet i milsnabb. Tyvärr var det tunnsått med skyttar annat än från arrangörerna själva. Hoppas på bättre uppslutning nästa gång! Resultaten finner ni på länken nedan.

Resultat

Vargamörkret. 2013-10-20

Mörkerfält i Ramsberg 9/11

Inbjudan

Nationella tävlingar 2014. 2013-10-09

Kretsen har skickat in förslag på datum på nationella tävlinga för 2014, vi har även fått tävlingarna för Värmlands och Dalarnas kretsar. Allt finns att läsa på lista nere:

Nationella tävlingar 2014

Kretsmästerskap i A-vapen och Revolver. 2013-09-22

Kretsmästerskapet avgjordes på söndagen i terrängen runt Ramsberg med 35 starter.
Segrade i båda vapengrupperna gjorde Jens Carlsson Örebro PSSK. Samtliga medaljörer gratuleras!

Resultatlista

Två guld och ett silver på nm i fält!. 2013-09-17

Herrarna och damerna tog guld i laget och juniorerna tog silver. Pontus Schmidt kom på fjärde plats ind, Jörgen Persson från Arvika vann bland herrarna! (Norges och Sveriges herrar hade samma antal poäng, och efter lite dividerande så beslöts att dela på guldet)

Resultaten

Kretsmästerskap i Magnumfält. 2013-09-08

En härligt höstdag med strålande sol och vindstilla bjöd in till ett kretsmästerskap i magnumfält med rekordmånga deltagare.
Kent Boström var suverän med seger i både Öppen och Fri klassen, segrare i Pistol klassen blev Fredrik Rosevall.

Resultatlista

Örebroträffen. 2013-09-05

Vi i Örebrokretsen tackar alla deltagande skyttar och funktionärer för en bra dag. Nu finns resultaten att hämta ner.

Resultatlista

Kretsmästerskapet i precision. 2013-08-18

Resultaten från Kretsmästerskapet i precision som på söndagen avgjordes i Fjugesta.

Resultatlista

Resultat Fjugestaträffen. 2013-06-30

Här kommer resultaten från Fjugestaträffen.

Resultatlista

Resultat Vinterserien. 2013-06-09

Äntligen! Om det nu är någon som har saknat resultaten från Vinterserien

Resultatlista

Örebro Marathon. 2013-06-08

Resultaten från Örebro PSSK.s maratontävling i precision.

Resultatlista

Kretsmästerskap i fältskjutning C & B. 2013-05-05

Årets kretsmästerskap avgjordes i ett strålande solsken på skjutbanorna i Munkhyttan, Lindesberg. Alla medaljörerna var naturligtvis nöjda med dagen. Men gladast var nog Anna Luth, Ramsberg som lyckade att försvara sitt guld från förra året. I båda de öppna klasserna var det stenhårt om segern där B-vapen avgjordes först i den 5.e rundan. I C-vapen gick det åt 3 rundor innan det var avgjort. I klassen yngre veteraner åkte Ulf Andersson hem innan särskjiutningen. Stort GRATTIS till alla medaljörer.

Resultatlista

Ramsbergsträffen fält. 2013-04-27

Resultatlista

Årsmöte Kretsen 2013. 2013-03-31


Pontus Schmidt och Ragnar Olsson premierades för sina insatser under SM-tävlingarna 2012.

Ulf Andersson och Amie Blomér tilldelades kretsens hedersmedalj i silver för sina mångåriga insatser inom skyttet..

Resultat från Vårfältskjutningen. 2013-03-26

När Vårfälten 2013 avgjordes med 286 starter på söndagen, så visade vädergudarna upp sin bästa sida. Solen strålade från en så gott som molnfri himmel och näst intill vindstilla.

Lagresultat

Resultatlista

Vinterserien. 2013-01-08

Nu är det dags för årets Vinterserie. Den skjuts som vanligt med två omgångar i februari och två omgångar i mars.

Inbjudan

Örebroträffen. 2012-09-02

Här kommer resultatlistan från Örebroträffen den 2/9.

Resultatlista

Kretsmästerskap i Militärsnabb. 2012-08-25

Nu finns resultaten från Kretsmästerskapet i Militär snabbmatch . Alla medaljörerna gratuleras.

Resultatlista

Kretsmästerskap i springskytte. 2012-08-20

Här kommer resultatlistan från Kretsmästerskapet i springskytte.

Resultatlista

Kretsmästerskapet i precision. 2012-08-19

Nu finns resultaten från Kretsmästerskapet i precision. Alla medaljörerna gratuleras.

Resultatlista

Kretsmästerskapet i A & R. 2012-08-12

Nu finns resultaten från Kretsmästerskapet i A & R till allmän beskådan. En extra eloge till Jens Carlsson Örebro PSSK som blev dubbel kretsmästare 2012. Grattis till alla medaljörer.

Resultatlista

Kretsmästerskap i Magnumfält. 2012-08-09

Här kommer resultatlistan från kretsmästerskapet i Magnum fältskjutning 9/8 2012.

Resultatlista

Fjugestaträffen. 2012-07-02

Resultaten från Fjugestaträffen 1 juli 2012.

Resultatlista

VSM i fältskjutning. 2012-05-13

Resultaten från VSM i fältskjutning

Resultatlista

Vinterserien. 2012-05-08

Nu finns resultaten från Vinterserien till allmän beskådan.

Resultatlista

Kretsmästerskap i Fältskjutning C & B. 2012-05-06

Här kommer resultatlistan för Kretsmästerskap i Fältskjutning C & B.

Resultatlista